maandag 3 augustus 2009

Logeren in een hotel in Deventer, de prachtige Hanzestad aan de Ijssel


Zonet terug van een sprankelend weekendje in een hotel in Deventer, één van de Hanzesteden (net als Brugge), echt heel mooi en verrassend divers. Een cultuurhistorische stad met een rijk handels- en industrieverleden. Van oudsher heeft de grafische en media industrie zich in Deventer goed ontwikkeld.

De industrie is nog steeds de grootste marktsector. De zakelijke dienstverlening is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Logeren in een hotel in Deventer is logeren in een stad met een rijk en eeuwenoud verleden dat vele hoogtepunten kende op het gebied van oorlog en vrede, handel en nijverheid, kunst en cultuur. Veel informatie van de bezienswaardigheden in Deventer vind je normaal gezien aan de receptie van je hotel Deventer. In de achtste eeuw woonden er al mensen op de plaats waar nu Deventer ligt, zo vernam ik tijdens mijn verblijf in een hotel Deventer.
Op de rivierduinen langs de IJssel vestigden zich de eerste bewoners.

Het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier zijn daar later ontstaan.Deventer, Gastvrije Hanzestad. Middelgrote stad aan de IJssel waar een rijke historie harmonieus samengaat met moderne architectuur. Deventer heeft uitstekende sportieve en culturele voorzieningen dus wie kiest voor een Hotel Deventer hoeft op geen enkel toeristisch vlak in te boeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten