donderdag 2 juli 2009

Van Knokke naar een hotel in De Panne




De Panne staat vooral bekend om haar onmetelijke duinreservaten, haar brede strand en de immer gezellige drukte. Bovendien is De Panne de bakermat van de zeilwagensport. Redenen genoeg dus om eens, net als ik vorige week, voor een verblijf van een paar dagen of langer in een hotel in De Panne te kiezen. Het logement stelt nooit problemen. Logeren in een hotel in De Panne is zelfs een van de allerbeste garanties

De Panne telt niet minder dan 350 hotelbedden (in alle categorieën), 5.000 appartementen, 5 campings en 2 vakantiedorpen. Keuze genoeg dus voor wat betreft hôtels à La Panne. Prachtige badstad om eens de rust van de talrijke natuurgebieden te combineren met de uitgebreide gastronomische mogelijkheden in het bruisende centrum, waar u ook buiten het hoogseizoen de vakantiesfeer kan komen opsnuiven. U waant zich nooit in een stad maar altijd op vakantie. Vakantie in een Hotel De Panne is gigantisch leuk!

Zeereep-, loop- en paraboolduinen, duinpannen, grijze en blonde duinen, duingraslanden en kalkmoerassen getuigen er van een levend landschap. Maar ook archeologisch is het gebied befaamd om de bewoningsresten die er gevonden zijn daterend uit de Ijzertijd tot Vroege Middeleeuwen. Logeren in een hotel De Panne is dus niet alleen een duik in de natuur maar tevens in de geschiedenis. Ondanks verdroging, versnippering en struweelvorming bezit het gebied nog steeds een zeer hoge natuurwaarde. Grote delen van het reservaat worden actief beheerd om de meest kwetsbare biotopen, zoals duingraslanden en mosduinen, te vrijwaren. Hierbij worden in toenemende mate grote halfwilde grazers ingezet. Vele hotels in De Panne spelen deze toeristische troeven goed uit.

Zes met gekleurde bakens gemarkeerde wandelpaden (in totaal 11 km) laten de bezoeker genieten van de grote landschappelijke diversiteit. Langs de wandelroutes liggen enkele interessante uitkijkposten, waarop je een prachtig zicht hebt over de omgeving. Meer informatie vindt u in de gratis reservaatfolder.

Zilte zandkorrels, ruisende bomen, zoete druppels, koesterende zonnestralen... Beleef onze natuur. Logeren in een hotels De Panne betekent logeren in een aaneenschakeling van talrijke reservaten. Ontdek de wandelende duinen van het Westhoekreservaat, de overgang tussen de Oosthoekduinen en de polders, de grazers van de Houtsaegerduinen en de fossiele duinen van het Cabour. De twee slufters aan het strand zorgen bij storm voor een waar spektakel. Binnenkort nog eens richting een hotel De Panne, joepie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten